tiistai 19. tammikuuta 2016

Dal riisillä

Intialaistyyppinen linssipata on superhelppoa ja -hyvää. Teen yleensä useamman kasvispadan kerralla (samaan aikaan valmistuvat viereisillä levyillä myös palak paneer ja kukkakaali-peruna-curry, ohjeet tulossa), maut toimivat kivasti yhteen ja ruokaa riittää useammaksi päiväksi. Helppo tehdä isokin satsi, kerran näitä intialaissettejä on tehty n. 25 hengen työpaikan illanviettoonkin.

4 dl punaisia linssejä 
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
tomaattimurskapurkki
öljyä
2 tl jauhettua juustokuminaa
2 tl garam masalaa
2 tl kurkumaa
suolaa
tuoretta korianteria
riisiä

1. Laita linssit kiehumaan. Käytä vettä paketin ohjeen mukaan.
2. Laita riisi kiehumaan.
3. Pilko sipuli ja valkosipuli.
4. Paista pannulla öljyssä sipuli ja valkosipuli. Lisää mausteet (jauhettu juustokumina, garam masala, kurkuma) ja sekoittele.
5. Lisää pannulle tomaattimurska, keitetyt linssit ja suola. Anna hautua 20-30min.
6. Ripottele pataan tuoretta korianteria.

Sormiruokailijan versiosta jätä vain suola pois. Tai sen voi lisätä muidenkin annoksiin vaikka vasta pöydässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti